Akce

Křest knihy Moje sladká kuchařka

Redakce (06.11.2015)
Křest knihy Moje sladká kuchařka Křest knihy Moje sladká kuchařka

Jménem nakladatelství Ikar Vás srdečně zveme na křest knihy Moje sladká kuchařka z edice Prima Fresh. Akce se koná ve čtvrtek 12. listopadu 2015 od 18:00 hodin v Paláci knih Luxor, Václavské náměstí 41, Praha 1. Knihu pokřtí patronka knihy Gabriela Kratochvílová a autorky Klára Michalová a Jitka Rákosníková. Moderuje Hanka Koutná.

¨

Neodolatelná a svěží kuchařka pro všechny milovníky sladkého kombinuje domácí i zahraniční dezerty a moučníky, a to jak pečené, tak nepečené. Ať už chcete vyzkoušet něco nového či ohromit své přátele a známé, „fresh“ recepty vás určitě nezklamou! Bonusem jsou stránky pro vpisování a vlepování vlastních receptů a poznámek.

Tváří knihy Moje sladká kuchařka se stala Gábina Kratochvílová, Česká Miss 2013 a v současnosti moderátorka hlavních Zpráv televize Prima. „Pečení jsem si oblíbila už v době, když jsem babičce nebo mamce olizovala metličky od těsta. Nepovažuji se stále za profíka, naopak. Mám pár oblíbených receptů, na které je spolehnutí, ale stejně tak už jsem se snažila o několik klasik, které se s úspěchem nesetkaly,“ říká ke svému patronátu.

Publikace obsahuje téměř 80 receptů a je řazená do 5 kapitol: Dorty, Česká klasika, Světové hity, Nepečené dezerty a Cukroví. Poslední kapitolu tvoří praktický přehled druhů těst, náplní, krémů a polev, které se pak dají kreativně kombinovat. „Konec kuchařky jakoby byl tvořen přímo pro mě, nabízí totiž recepty na základní těsta, různé druhy polev i náplní. Mívám nápady, ale nevím, jak na ně. S mou sladkou kuchařkou ale vím, kudy kam,“ dodává Gabriela Kratochvílová.

Neobvyklou, ale nadmíru praktickou stránkou kuchařky je uvádění receptů v klasických hmotnostních mírách a zároveň ve stále oblíbenějším „hrníčkovém“ módu, který používá především americká a australská kuchyně. Díky takto sepsaným receptům a přidaným prázdným stránkám pro vlastní poznámky je to dle Gábiny „kuchařka jednoduše pro každého, milovníky cukroví, začínající pekařky, pokročilé nadšence i profesionální babičky.“