Akce

Křest knihy Vaříme s Láďou Hruškou

Redakce (19.09.2014)
Křest knihy Vaříme s Láďou Hruškou Křest knihy Vaříme s Láďou Hruškou

Zveme vás na křest knihy spojený s autogramiádou gurmánského experimentátora Ládi Hrušky a degustací pokrmů. Akce se koná ve čtvrtek 25. září od 19 do 22 hodin v Paláci knih Luxor (Václavské nám. 41, Praha 1). Knihu pokřtí Pavel Novotný, Ruda z Ostravy a Petr Suchoň. Moderuje Petr Říbal.

Populární potravinový inspektor a reportér TV Nova Láďa Hruška vstoupil do povědomí českých diváků také jako kuchař. V televizi a nyní i ve své kuchařce Vaříme s Láďou Hruškou dokazuje, že vařit se dá levně a přitom chutně. Sestavil sbírku unikátních a většinou jednoduchých receptů na přípravu domácího pečiva, mléčných výrobků, polévek, sladkých i slaných hlavních jídel, dezertů, moučníků a dalších jídel doslova za pár korun.

V kuchařce nechybí recept na legendární chipsy z kuřecích kůžiček, koblihy z trouby nebo domácí pribinák. Suroviny v jednotlivých receptech jsou podle zvyku Ládi Hrušky přepočítané na hrnky, lžíce a špetky a doplňují je údaje o jejich ceně.

Na kuchařku jsem se velmi těšil, protože ji beru jako velký dluh a zároveň dárek divákům, kteří se na ni ptají už od prvního dílu mého vaření,“ říká Láďa Hruška, reportér TV Nova.


Další autogramiády Ládi Hrušky v knihkupectvích Dobrovský - vždy od 17 hodin:

2. 10. - Ostrava, OC Forum Nová Karolina
9. 10. - Brno, Joštova
16. 10. - Praha, OC Arkády Pankrác

Vaření podle Ládi Hrušky je fenomén. Recepty bývalého politického zpravodaje každý den vysílá nejsledovanější zpravodajská relace v České republice, sdílejí se na sociálních sítích i na specializovaných kuchařských webech. Láďa Hruška dostává denně desítky e-mailů a dopisů od fanoušků a diváků TV Nova, o jeho popularitě svědčí i zájem o knižní podobu jeho receptů.

Zájem o kuchařku Ládi Hrušky je obrovský. Předpokládáme, že se zařadí mezi naše kuchařské bestsellery,“ uvedl marketingový ředitel společnosti Euromedia Group, pod niž patří nakladatelství Ikar.

Podle odpovědné redaktorky knihy Květuše Hrachové kouzlo receptů Ládi Hrušky tkví v tom, že jsou snadné, rychlé, chutné, bez chemických přísad a levné. „Láďa Hruška není profesionální kuchař, ale jako gurmánský experimentátor má fantazii nezbytnou pro každého, kdo chce v kuchyni ohromit a zaujmout,“ vysvětluje dále Květuše Hrachová.

Ladislav Hruška (* 1978) vystudoval pedagogickou fakultu na univerzitě v Hradci Králové a hned po škole nastoupil jako učitel na základní školu v rodném Městci Králové. Novinářskou kariéru zahájil jako externí redaktor Nymburského deníku. V současné době působí ve zpravodajství TV Nova. Do povědomí diváků se zapsal rolí potravinového inspektora, který dohlížel na čerstvost a kvalitu potravin v obchodních řetězcích. Nyní v rámci rubriky Levně a chutně předkládá divákům recepty, které sám připravuje. Od října roku 2014 bude mít na TV Nova vlastní pořad o vaření.