Oceněné knihy
Oceněné knihy z nakladatelství Ikar
(13.08.2010)
Zumba (+ DVD) - Bavte se a zhubněte tancem! Nebojte se zumba diety!
2012 - Nejprodávanější odborná a populárně naučná kniha pro dospělé
Hubnutí je posedlost. Silní chtějí být hubení, hubení chtějí být ještě hubenější. Drastické diety, hodiny strávené v posilovně, vážení, měření tuku, jo-jo efekt. Znáte to také? Zumba je hubnutí jinak. Zumba vlastně hubnutí není. Zumba je radost z pohybu. Zumba je způsob, jak za hodinu spálit až 1000 kalorií a neomezovat se v jídle. Zumba je fenomén, kterému propadli lidé na celém světě. Zumba si získala milióny fanoušků po celém světě. V Česku Zumbu cvičí tisíce žen i mužů. Zumba je návyková. Pro všechny její fanoušky je určena kniha, jejíž součástí je i instruktážní DVD.
Zumba je i dieta!
Tedy dieta. Zumba není o omezování se v jídle, ale úvodní expresní pětidenní dieta vám pomůže nastartovat proces hubnutí. Kniha obsahuje speciální Zumba jídelníček na dva týdny, obsahující chutné recepty (žádná „hubnoucí“ jídla, po kterých máte hlad), které vám pomohou nastartovat spalování tuku a urychlí váš metabolismus. Díky úvodnímu týdennímu pohybovému kurzu vás kniha připraví na nový životní styl. Zumba styl. Zkuste prostřednictvím Zumby změnit svůj pohled na hubnutí. Vyplatí se to.Inga-Britta Sundqvistová: Vegetariánská kuchařka
2005 – Vegetariánská kniha roku – cena udílená Českou vegetariánskou společnostíVíce než 350 chutných a zajímavých receptů včetně mnoha tipů na obměny s důrazem na snadnou přípravu a výživovou hodnotu pokrmu.
Středomořská, asijská, indická a mexická kuchyně jako inspirace pro nové vaření, těstoviny, posilující nápoje a polévky.
Potrava jako lék, vegetariánská strava pro děti a mládež a jednoduché rady na omládnutí a optimalizaci zdraví zejména pro střední věk.
Inga-Britta Sundqvistová již 20 let aktivně pracuje v oblasti zdravotnictví jako konzultantka, terapeutka, poradkyně a autorka. Sama se vegetariánsky stravuje 35 let. Často bývá nazývána "umělkyní života". Pro tuto knihu namalovala akvarely rostlin a řas.
IKAR 2005Pavel Maurer: Tajemství nejlepších šéfkuchařů
2006 – Kuchařská kniha roku – cena udílená profesionálním časopisem Minutka. Knihu hodnotí devítičlenná komise složená z redaktorů časopisu Food-Service, jehož součástí je Minutka, publicistů zabývajících se gastronomií, významných českých kuchařů a grafika. Hodnotící komisi každoročně sestavuje šéfredaktor časopisu Food-Service, který je vždy předsedou hodnotitelské komise. Kdo v zahraničí navštíví restauraci, jež je nositelem hvězdiček podle Michelinova průvodce, může si být jist, že ho uvítá prvotřídní kuchyně. Kdo u nás navštíví restauraci, která obsadila jedno z prvních míst podle Maurerova výběru Grand Restaurant, zažíje koncert chutí a vůní na mezinárodní úrovni.
21 nejlepších šéfkuchařů podle hodnocení nezávislých milovníků jídla.
Každý z nich nabízí recept na svůj kuchařský mistrovský kousek, nejzamilovanější jídlo od maminky, pokrm za rozumnou cenu.
IKAR 2006
Jill Normanová: Vaří šéfkuchaři
2007 - Kuchařská kniha roku – cena udílená profesionálním časopisem Minutka. Knihu hodnotí devítičlenná komise složená z redaktorů časopisu Food-Service, jehož součástí je Minutka, publicistů zabývajících se gastronomií, významných českých kuchařů a grafika. Hodnotící komisi každoročně sestavuje šéfredaktor časopisu Food-Service, který je vždy předsedou hodnotitelské komise. Jedinečná procházka světovou gastronomií - každodenní pokrmy a lahůdky pro sváteční stůl.
Základní postupy přípravy klasických a exotických pokrmů z celého světa od mistrů kuchařů popsané krok za krokem slovem i obrazem, aby vaření bylo co nejefektivnější a zábavné.
Omáčky, polévky, koření a bylinky, vejce, ryby a mořské plody, drůbež a zvěřina, maso, zelenina, těstoviny, chléb a pečivo, koláče, dorty, ovoce - evropská, japonská, indická, čínská, thajská a jihoamerická kuchyně.
Kuchařská kniha, podle níž s nadšením doma uvaříte úspěšně cokoli, na co máte právě chuť.
IKAR 2006