Čtenářské recenze

Se záští
04.10.2017

Čtenářská recenze: Eileen Cook - Se záští

Se záští je kniha, která mě upoutala svoji magickou obálkou a následně i anotací. Koho by nezajímal příběh, kde vystupuje dívka se ztrátou paměti, která se stala účastnicí nehody (jenž však nemusela být tak úplně nehodou)? Vzpomene si, co se stalo? A co když si nevzpomene? Nebylo by to tak nakonec lepší?

Katakomby
03.10.2017

Čtenářská recenze: Madeleine Rouxová - Katakomby

Bude zakončení trilogie Asylum a Sanctum stát za to, nebo půjde jen o slabý odvar předchozích dílů? To asi záleží na každém čtenáři v návaznosti na to, jaký očekával konec. Ten vám samozřejmě neprozradím, ale myslím si, že tábory čtenářů se budou rozdělovat.

Čtyři dohody
01.08.2019

Čtenářská recenze: Don Miguel Ruiz - Čtyři dohody

Kniha Čtyři dohody je kultovní. Ovlivnila miliony čtenářů a není snad nikdo, kdo by o ní alespoň jednou neslyšel. V podání Jaroslava Duška ožily další úrovní vtipu, šarmu a nadhledu. A jestli zlí jazykové tvrdí, že staří Toltékové ve skutečnosti neexistovali? No a co…

Jak získat lásku
22.09.2017

Čtenářská recenze: Carolyn Boyesová - Jak získat lásku

Chybí vám v životě láska? Cítíte se opuštění? Máte dost rádi sami sebe? Na tyto otázky a spoustu dalších odpovídá právě kniha Jak získat lásku.

Dopisy, které nikdo nečetl
21.09.2017

Čtenářská recenze: Iona Greyová - Dopisy, které nikdo nečetl

Autorka nám svůj příběh předkládá ve dvou časových liniích. První, hlavní a poutavější dějová linka se odehrává ve čtyřicátých letech minulého století v období druhé světové války, zatímco druhá je zasazená do nedávné minulosti.

Než odejdeš
20.09.2017

Čtenářská recenze: Clare Swatmanová - Než odejdeš

Než odejdeš je hořkosladký román od autorky Clare Swatmanové, který rozhodně stojí za přečtení. Čtenář si díky němu uvědomí, že někdy stačí jen velmi málo a celý život se nám může obrátit vzhůru nohama. Někdy stačí jeden drobný a na první pohled nenápadný okamžik, který může ovlivnit naši budoucnost.

Nikdykde
14.09.2017

Čtenářská recenze: Neil Gaiman, Mike Carey - Nikdykde

Jedinečný román z bizarního světa pod Londýnem, kde slovo „nemožné“ neexistuje, uhranul v roce 1996 takřka celý svět. Nikdykde Neila Gaimana se stalo legendou, která se dočkala řady adaptací. Mimo jiné i té komiksové, která u nás poprvé vyšla v roce 2008. Po dlouhých, předlouhých devíti letech se komiks Mikea Careyho dočkal dotisku a my se tak můžeme konečně znovu vypravit do fascinujícího dobrodružství Richarda Mayhewa a Dvířky v Podlondýně.

Víš, že tě miluju?
12.09.2017

Čtenářská recenze: Estelle Maskame - Víš, že tě miluju?

„Víš, že tě miluju?“ je první díl ze série DIMILY (v originále Did I Mention I Love You?) autorky Estelle Maskame. Ve Velké Británii se série stala bestsellerem a právem se tak zařadila mezi pět nejlepších knih pro mládež. V zimě tohoto roku se můžete těšit na pokračování „Víš, že tě potřebuju?“ a příští rok na jaře vyjde závěrečný díl s názvem „Víš, že mi chybíš?“. DIMILY trilogie si určitě získá i vás!

Colorado Kid
05.09.2017

Čtenářská recenze: Stephen King: Colorado Kid

Tentokrát (tady by se hodilo napsat spíše "onehdy v roce 2005", kdy kniha v Americe vyšla) brnkl mistr na jinou strunu a místo obsáhlého románu plného detailů nám předhodil novelku na jedno letní odpoledne u vody.

Hrej vabank
31.08.2017

Čtenářská recenze: Emma Hart - Hrej vabank

Ani poslední díl série The Game od mladičké autorky Emmy Hart, který nese název Hrej vabank, vás svým příběhem rozhodně nezklame. I v této knize můžete očekávat napětí, strach, touhu a samozřejmě i lásku a sex - právě těmito tématy je autorka proslulá. A moc dobře ví, co dělá!